Subscribe:

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News

31 Ocak 2013 Perşembe

Özkan GÖKÇE Yazdı


Yüzyıllardır Türkiye’nin birliğini,dirliğini ve kardeşliğini pekiştiren vazgeçilmez unsurlar vardır.Kuzeydoğu Anadolu’da, Kars/Ardahan havalisinde çok büyük bir halk ozanı olarak sesini duyuran Çıldırlı Aşık Şenlik de işte bu vazgeçilmez unsurlardan birisidir.1850 yılında doğan ve 1913 yılında kaybettiğimiz bu büyük aşığımızın yüzüncü ölüm yıldönümünü idrak ediyoruz.Ünü,eserleri ve kişiliğiyle gönüllerde taht kuran Aşık Şenlik hem Kars/Ardahan havzasının,hem bütün Türkiye’nin hem de Türk dünyasının ortak değeridir.Bu vesileyle Samanyolu Yayın Grubuna bağlı olarak yayın hayatını sürdüren Mehtap Tv’de yayınlanacak olan bir programı kamuoyuna duyurmak istedim.Kendisi Aşık Şenlik beldesinden Gülbey Gürbüz’ün oğlu ve benim de yeğenim olan Mehtap Tv programlar Müdürü Orhan Oğuz’un öncülüğünde Kalemler programında Aşık Şenlik anılacaktır.Aşık Mürsel Sinan bu programda hem Aşık Şenlik baba’nın ustalığını anlatacak hem de türkülerinden örnekler seslendirecektir.Şubat ayı içerisinde yayınlanacak olan bu programın yayın saati hakkında gereken bilgiyi ben de siz değerli hemşerilerimizle yine paylaşacağım.Bu vesileyle ortak değerimiz ve gururumuz olan Şenlik Baba’nın anılmasına her kesimden insanımızın katkı yapmasını ve öncülük yapmasını da bekliyoruz.. ÖZKAN GÖKÇE /

19 Ocak 2013 Cumartesi

Selahattin Sakinoğlu Yazdı - Göle Haber Başkan'dan Bunun Hesabı Sorulmalı






Son zamanlar'da Göle’de bulunan köpekleri öldüren Göle Belediyesine tepkilerin git gide arttığını görmekteyiz...Topun ağzında Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu var,Göle'de vatandaş Başkan'a ateş püskürüyor.Bu ilçe bu kadar sahipsizmi,bu hayvan katliamına kim dur diyecek deniyor?

Göle'de Belediye işçilerinin,sahibi olan köpekleri de öldürdüğü dikkatlerden kaçmazken, hayvan sahiplerinin bu fotoğraf ile birlikte Göle Belediyesine dava açacakları bilgisi alındı.
Köpekleri öldüren belediye çalışanlarının gazetecileri gördüklerinde ellerinde bulunan silahı sakladıkları da gazetecilerin dikkatlerinden kaçmazken, vatandaşların da yaklaşık 3 haftadır Göle Belediyesinin köpekleri öldürmelerine karşı bugün suskunluklarını bozacakları bilgisi alındı. Bu duruma karşı dava açacak olan vatandaşlara bazı siyasetçilerden ve basından tam destek geldi.
Dün akşam saatlerinde muhabirimize telefon aracılığı ile ulaşan bir vatandaş, “Ben kapımdaki köpeğimi gösterdim bunu vurmayın diye ama tüm bunlara karşı sizin çektiğiniz fotoğrafta olduğu gibi köpeğimi zehirleyerek öldürmüşler.
Bunu yapan belediyeye ne yapılsa azdır. Birde yeniden başkanlığa aday olacağını açıklıyor. Öncelikle öldürme emri verdiği bu hayvanların hesabını versin. Allah’ın verdiği canı kimsenin almaya hakkı yoktur. Bu duruma karşı sonuç ne olursa olsun davamın peşinde olacağım” şeklinde konuştu.
Sayın Muratoğlu Açıkla O Zaman!
86 yıllık sorunu çözmek ile övünen Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu’nun Ardahan da yayımlanan bir gazetenin haber sitesine yaptığı açıklama da “Birileri Fakülte Binasını Yaptırmadı, Engelledi!” şeklinde bir açıklama yapmış…
Ayrıca bu engelleyenlerin kim olduklarını açıklar ise yerin yerinden oynayacağı hakkında açıklamalar da bulunduğu dikkatimden kaçmadı.Ancak diğer parti veya kendi partisinden aday olan kişilerin neden fakülte yaptırmak istemedikleri ve bu kişi veya kişiler kim acaba?

Mademki Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu akıllarda soru işareti oluşturacak açıklamalar da bulunuyor ise tamamen aydınlatsın da benim gibi merak eden tüm Göleli vatandaşlarımız da kimin ne olduğunu öğrensin.
Sayın Muratoğlu açıklamanızda TOKİ’ye bir üst geçit yapılacak demişsiniz. 
Fakat bu üst geçidin ne zaman yapılacağı hakkında bir bilgi bile vermemişsiniz.Yaklaşık 4 gündür yoğun kar yağışlarından dolayı Göle’nin içinde bırakın araçları insanların yürüyemediği bir yol var ve ilçe de  greyder, kamyonetlerin nerede olduğunu sormak istiyorum. Kars Caddesi, Oltu Caddesi, Hapan Mevkii ve göremediğim birçok mahallenin durumunun ne kadar içler acısı bir halde olduğunu biliyor muydunuz?
Adaylığınızı açıklamadan önce Göle’nin şu diğer sorunlarına bir el atsanız daha iyi olur.Daha seçim aylarının başlamasına çok bir zaman var öyle değil mi?
Ardahan ve çevresinde borcu olmayan bir belediye unvanına sahipsiniz ama ne kamyonet, ne greyder, ne Belediye otobüslerinin doğru dürüst çalışmadığı ilçede siz ne iş yapmaktasınız? hatta bu araçların bir çoğunun da çürümeye terk edilmiş bir vaziyette olduğunu biliyor muydunuz? Siz geçmişteki başkanları eleştirmeyi boşverin de kendinizin yaptıklarına bakın,hakkınızdaki iddialara cevap verin.kısaca Ardahan ve Göle Belediyelerinin çalışmalarını karşılaştırsak daha iyi olmaz mı Sayın Muratoğlu?
 Selahattin Sakinoğlu





Ardahanlılar Soğuktan Donan Minibüsü Eşekle Çektiler


Ardahan'da eksi 30'ları bulan soğuk hava nedeniyle birçok araç donuyor

Ardahanda eksi 30'ları bulan soğuk hava nedeniyle birçok araç donuyor. Merkeze bağlı Çamlıçatak köyünden il merkezine gelen bir minibüs de köy içinde yol ortasında dondu. Donan aracı çekecek başka araç olmayınca devreye eşekler girdi
Soğuk hava nedeniyle araçlarının her gün donduğunu söyleyen sürücü Kurban Akyüz, her sabah bu çileyi çektiklerini ifade etti. Sürücü Akyüz, "Soğuklardan dolayı aracımız dondu. Eşeklere çektirmeye çalışıyoruz. Her gün yaşadığımız çile bu. Devamlı böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Eşeklerle az da olsa yol kat etmeye çalışıyoruz. Ardahan'a gidiyoruz, yolcularımız da iteleyerek bize destek veriyor. Biz bu şekilde asfalta çıkmayı düşünüyoruz. Hayvanlara eziyet veriyoruz biz de farkındayız ama araç gitmiyor. Başka çaremiz yok dediler
MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
Paylaşıyoruz çünkü herkes görüyor
Yazıyoruz Çünkü herkes okuyor

16 Ocak 2013 Çarşamba

ARDAHAN YİBO Haberleri - YİBO Derneği’nden Dev Proje


YİBO Derneği cuma günü Ardahan’da şimdiye kadar yapılmamış ve ilk defa yürürlüğe koyacağı bir projeyi devreye koyuyor. Ardahan’da Köyler, Kasabalar, İlçeler ve Ardahan Merkez olmak üzere toplamda 45 ortaöğretim okulu var. Son sınıfı okuyan ise toplamda 2060 öğrenci var. YİBO Derneği bu öğrencilere beş ay boyunca her ayın 18 ‘inde seviye belirleme deneme sınavı yapacak. Proje’yi Ardahan valisi ve milli eğitim müdürüde onayladı. Test kitapları dün Ardahan’a ulaştı.
YİBO Dernek Başkanı Celil ÜNLÜ bu büyük bir proje hakında bir açıklama yaptı açıklama şöyle:
Hepinizin bildiği gibi bundan sadece altı ay önce Ardahan’daki Eğitim sorunlarına çözümler üretmek ve kötü giden bu gidişata artık bir dur demek için YİBO Eğitim ve Kültür Derneğini kurduk. Bu süre zarfında Ardahan’da yaklaşık on proje geliştirdik ve yürürlüğe koyduk. Ve şimdiye kadar yapmış olduklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek bugüne kadar Ardahan’da yapılmayan bir projenin daha startını bugün itibari ile vermiş bulunmaktayız. 18.01.2013 Tarihin de Ardahan’daki köylerde, kasabalarda, ilçelerde ve İL de bulunan toplamda 45 orta okulda beş ay boyunca üst üste toplamda 2060 orta okul son sınıf öğrencilerimizi seviye belirleme sınavlarına tabi tutacağız. Hepinizin hatırlayacağız üzere bundan önceki projemizde toplamda 22,497 lise öğrencimize üniversiteye hazırlanmaları için SBS ve LYS kitabı dağıtmıştık. Dolaysıyla bu projemizi de orta okullara ayırdık.
Önümüzdeki dönemlere ayrıca ilk okulda okuyan kardeşlerimiz içinde bir özel projemiz olacaktır.
Bugüne kadar yapmış olduğumuz görüşmede, toplantılarda ve yapmış olduğumuz basın toplantılarının hepsinde özellikle insanların dikkatini Ardahan’daki eğitim sorununa çekmeye çalıştık.
Bugün yakmış olduğumuz bu kıvılcımın bir gün büyük bir ateşe dönüşeceğini ve Ardahan’ımızın Türkiye de hak ettiği noktaya geleceğine olan inancımız tamdır. Bu mesele artık bizim için Onur, Gurur ve Şeref meselesi haline gelmiştir. Ardahan’daki eğitim sorunu artık bizim için bir dava meselesi haline gelmiştir. Ve inandığımız bu dava uğruna şimdiye kadar nasıl ki malımızı canımızı ortaya koymuşsak bundan sonrada koyacağımızı, buradan bir kez daha belirtmek isterim.
Diğer bir önemli bir konu maalesef bölgemizdeki bir çok öğrenci kardeşimiz daha sınava nasıl girilir, zaman ile nasıl yarışılır, form nasıl doldurulur, artılarımız ve eksilerimiz nedir bilmemektedir. Durum böyle olunca orta okul son sınıf öğrencilerimiz ne güzel bir okul kazanmaktadırlar nede burs kazanmaktadırlar. Bu felsefe ile yola çıkarak orta okuldaki kardeşlerimiz için bu projeyi geliştirdik.
Şimdi sizlere birazda beş ay boyunca üste üste yapacağımız bu sınavların öğrencilerimiz için faydalarından bahsetmek istiyoruz.
Yibo Eğitim ve Kültür Derneğinin seviye belirleme deneme sınavlarının yapasındaki faydaları;
Deneme sınavları bilgi, beceri, zaman kullanımını ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlardandır. Kaygı durumumuzu , stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşabiliriz.
Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler.
DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARIN TESPİT EDİLMESİNİ SAĞLAR
Eksik konu, öğrencinin daha önce hiç çalışmadığı konu anlamına gelmez. Daha önceden çalışılan; ancak öğrencinin o konuyla ilgili olarak- karşılaştığı tüm soruları çözemediği konular da bu çerçevede değerlendirilebilir. Bazen ufak bir çaba, bu konulardaki başarının artmasını sağlayabilir.
DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARI HATIRLATIR
Deneme sınavları, öğrencilere bundan sonraki çalışma planını hazırlarken yol gösterici olur. Bu nedenle sınavlardan sonra adaylar yanlışlarını ya da yapamadıkları soruları tek tek gözden geçirmeli ve konu eksikliklerini çıkarmalıdır
DENEME SINAVLARI, ZAMANIN NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRETİR
Deneme sınavları, hangi derse ne kadar vakit ayırmak gerektiğini öğretir. Bu sınavlarla kendi durumunu değerlendiren öğrenci, sözel ve sayısal bölümü çözerken ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu ve zamanının ne kadarını yaptıklarını kontrol etmeye ayıracağını bilir.
DENEME SINAVLARI, KAYGIYI DENGEDE TUTMAYI SAĞLAR
Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar vakit ayıracağını, çözemediği konular karşısında tutumunun ne olacağını, kısacası nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci, ideal olan orta derecedeki kaygıya sahip olur.
DENEME SINAVLARI, YOL GÖSTERİCİ NİTELİKTEDİR
Deneme sınavları, SBS’ de çıkabilecek soruları gösterir. Çünkü bu sınavlar, SBS mantığıyla hazırlanmış, örnek nitelikteki sorulardan oluşur. Bu nedenle çözülemeyen soruların göz ardı edilmemesi ve sınavdan sonra yeniden gözden geçirilmesi gerekir.
Deneme Sınavı Çözmenin Faydaları
Türkiye’de başarı için aranan en önemli koşul sınavlar olsa gerek. Artık düzenli sistemler haline dönen sınavlar beraberinde insanlarda kırgınlık yaratmakta gençliğimizin en güzel yılları bu gereksiz engellerle heba edilmektedir. Özellikle bu makale savaş meydanlarında kazanıp; masada kaybeden adaylar için hazırlanmıştır.
ZAMANI ETKİLİ KULLANMADA DENEME SINAVLARI
Bir adaya denemelerin sağlayabileceği en olumlu fayda tabi ki zamanı etkili kullanma. ÖSS sınavının ilk basamağı zamanı etkili kullanma konusunda adaylara sıkıntı doğurmaktadır. Deneme sınavları size zihninizin arkalarında kalan bilgileri gün yüzüne çıkarmanıza yardımcı olur.
Bu sınav ile öğrencilerimiz kendilerine olan öz güvenin farkına varıp , artık stresiz ve kendilerinden emin bir şekilde sınavlara katılacaklardır.
Kurduğumuz bu sistem sayesinde Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğüne bir şifre verilecek olup, bu şifreler tüm sınava katılan 45 orta okulumuza dağıtılacaktır. Tüm okul müdürleri kendi okulundaki öğrencilerin başarı sıralamasını göreceği gibi , diğer okullardaki öğrencilerinde sınav başarısını otomatik olarak görecektir. Bu şekilde okullarımız arasın da tatlı bir rekabet ve sıralama yaşanacaktır.
Son olarak bu projemizin tüm Ardahan’a hayırlı uğurlu olmasını ve mutlu yarınların bizlerle olmasını dileriz.
Saygı ve Sevgilerimle,
Celil ÜNLÜ
Ardahan Merkez Yibo Mezunları
Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
ARDAHAN KARS IĞDIRIN SESİ ANADOLUNUN NEFESİ

13 Ocak 2013 Pazar

BARIŞIN MELEKLERİ


Dersim’in asi kızı Sara; Böyle bir ölüm size göre değildi. Sizi böyle yazacağımı asla hiç aklıma gelmezdi. Yazıya nasıl başlayacağımı inan ki şaşırdım. Kalleşçe bir suikastla katledildiğinizi kabullenemediğimden olsa gerek. Dertleşmek, paylaşmak insanca bir tutum ve davranıştır. Bir insan arkadaş canlısı olacaksa sizin gibi olmalı. Böylesi bir acıya hangi insani vicdan dayanır ve kabullenir ki? Munzur’un asi çocuğu ölüme giderken bile gülüşün dostçaydı. Munzur’un semalarında şahin bakışın ve göklerdeki süzülüşün yiğitçeydi. 3 Kürt siyasi kadına sıkılan kurşun aynı zamanda, barışa sıkılmış kahpe kurşunudur. Müjdemi isterim; Kürtlerin ve Türklerin barış melekleri oldunuz. Ararat beyaza bürünmüş. Cudi: ‘’kartalımı bana geri verin’’ diyor. Sipan böylesi hunharca katledilişi kabullenemiyor. Fransa Victor Hugo’nun memleketi olduğu kadar Fuşe’nin de memleketidir. Fuşe’nin torunları Victor Hugo’yu bir kez daha katlettiler Napolyo’nun sonunu hazırlayan da Fuşe değil miydi? Fuşe’ye yönelik Napolyo’nun serzenişi; …‘’Dünyada çok acı var. Kötü insanların şiddetinden değil. İyilerin susmasından.’’ Napolyon Fuşe’nin ayak oyunlarıyla baş edemedi ve yenildi. Fuşe’nin kötü mirasını torunları devraldı. Torunları da Fuşe’nin dölüdür. Mayalarında kahpelik vardır, daima arkadan hançerlerler. Gördüğü en zayıf noktadan kalleşçe saldırır, ilginçtir ki yöntemlerinin tümü kadınlar üzerinden saldırıya geçmeleridir. Kadın denildi mi aklımıza barış ve sevgi gelir. Fuşe ve torunlarının da barış ve sevgiye karşı kin ve öfkeleri vardır. Abraham Linco Ln: ’’ Eğer en zayıf noktanız insanlara dostluk göstermeniz ise, siz dünyanın en güçlü insanısınız’’ diyor. Bu tür suikast planlarıyla Kürt halkının tasfiye edilmesini düşünenler, büyük bir sapma ve yanılgı içerisinde olduklarını bir kez daha öğrenmiş oldular. ‘’ Orta Doğu’nun yükselen gücü Türkler ile Kürtlerin ortak gelecek etrafında uzlaşması ciddi bir Sinerji yaratacağından bu olasılık bazı bölgesel ve küresel güçleri rahatsız ediyor.’’ Sakine Cansız ve arkadaşlarının kalleşçe öldürülmeleri insanı hem derinden düşündürüyor hem de derinden üzüntüye boğuyor. Düşündüren yanı ise; Kürt enformasyon merkezine girip çıkanlar Fransız gizli servisinin yakın takibindedir. Ayrıca binaya girip çıkanların fotoğrafları çekiliyordu. Şüphelendikleri kişileri gözaltına alıp sorguya çekiyorlardı. Böyle bir uygulamanın olduğunu herkesim tarafından bilenen bir gerçekliktir. Peki nasıl olurda 3 Kürt siyasi kadın bir suikastla öldürülüyor. Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyip işin içerisinden çıkmak böyle kolay olmamalı. üç maymunları oynamakla, bu işte haberim yoktur demekle Kürtleri kandıramazsınız. Elbette ki suikastın arkasındaki güçleri ve amaçları ne olursa olsun anlamak için bazı sonuçlara ulaşmadan kesin yargıya varılamaz. Ancak Fransa bu olayı tam anlamıyla aydınlığa kavuşturmadığı sürece, Fransa istihbarat teşkilatı şüpheli durumdan kendini kurtaramaz. Avrupa’nın iki yüzlü diplomasisi öteden beri bilinen tarihi bir gerçekliktir. Suriye’de ki Kürtlerden Fransa çok rahatsızdır. Çünkü Suriye’Fransa’nın manda statüsündeki sömürgesiydi. Yeni bir oyunla Orta Doğu Sahnesinde oyun içinde oyun geliştirme taktiğidir. Asıl olan hangi güçlerin kirli emelleri doğrultusunda geliştirdikleri birlikteliğin sonucu; Kürtleri arkadan hançerlemeye tabi tumalarıdır. Avrupa Emperyal güçlerin emelleride olasılık dahilindedir. Türkiye Gladyosu da dahil olmak üzere, Orta Doğu üzerinde hesapları olan Emperyal güçlerde dahil Suriye, İran, Rusya v.b barıştan rahatsız olan nifak odakların işbirliği dahilin de gerçekleştirilmiş olasılığını güçlendirmektedir. Siz barışın sembol gülleri ; Kalbinizi saran o yüce duygunun çok kapsamlı ve derinlikli yanı hiç bir şeyle asla kıyaslanamaz. Toplumsal özlem ve talebimiz olan barışın elçileri olduğunuz için her daim toplumun gönlünde ebediyete taht kurdunuz. Yani ; zor olanı başardınız. İnsana özgü duru ve kusursuz güzel yanlarınızla insanlığın bağrında çığır açtınız. İnançlı, yumuşak huylu ve sevecen tavırlarınız etrafa son derece hayranlık uyandıran kardelen çiçekleri olup Munzur’un Nurhak’ın ve Karaca dağ’ın zirvelerin de birer barış melekleri oldunuz. Barışın temelini bedeninizle inşa ettiniz. Sökmeye, bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu böyle biline rahat uyuyun. Siz güneşin battığı yerden değil, güneşin doğduğu yerin asi çocukları; size güle güle güneşin çocukları. Sonuç itibariyle gelişen yeni süreçle birlikte, geleceği yok edilen bir toplum değil, geleceğine sıkı sıkıya bağlı olan ve barış taleplerini yüksek sesle haykıran bir toplum olmalıyız. Üretilen bu enerji geleceğimizdir, özgürlüktür, eşit ve özgürce beraber yaşamaktır.

 BARIŞIN MELEKLERİ KEREM ATBAŞ ARDAHAN HOÇVAN HABERLERİ

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
Yazıyoruz Çünkü Herkes Okuyor
Paylaşıyoruz Çünkü Herkes Görüyor

11 Ocak 2013 Cuma

Kerem ATBAŞ Yazdı - ÇAMURA SÜRME TAKTİĞİ


Bir alaycı gülümseme yeniden o ürkütücü tarihi hatırlatıyordu. Bu lanetli tarihten bir türlü yakamızı kurtaramadık.
Ağır zincirler gibi her defasında ayaklarımıza dolanan prangalar dayanılmaz acılar yaratarak her dokunuşta biraz daha büyüyen aynı tarihi acıdır.
Dolayısıyla büyüleyici yanları yumuşak cazibelerle birleştirerek ulaşılması çok güç olan tılsımlı bir ışığa büründürüp insanların ilgi ve alakasını başka yöne çekip, insanları asıl amaçlarından saptırarak kof, boş gündemlerle uğraştırıp, sessizce amaçlarına ulaşmaktır gayeleri.
Genellikle köksüz ve temelsiz olduğunu bildiğim ilişkiler ruhumu ezip acı veriyor. Çekilen derin ızdırapların üzüntüsü ile sırtımızdaki yükün ağırlığını daha fazla hissedebiliyoruz.
Bütün geçmişin izlerini birbirimizin yüzlerinden okuyarak çekilen acıları anlayabiliyoruz.
Bu sefer oyunu sergileyen aktör değişik; müziğin ritmine göre oynayacak piyonlar bulunmuş, enstrüman çalan grup hazır, zaman ayarlaması tamamdır.
Oyunu sergileyen asıl aktöre bakmak yeterlidir. ‘’Toplumun her kesiminde gelenler var ‘’ deniliyor. Ancak ne hikmetse ezop dediğimiz bir üslupla tüm halkımız hedef tahtasına oturtulmuş, bitmişlik çürümüşlük v.b.gibi ne kadar yakıştırmalar varsa açmış ağzını yummuş gözünü döktürmüşte döktürmüş.
Bireyci zihniyetin öncülüğünü köstebekler yürütür. Kör olduğuna bakmayın bencil ve hainliği ile tanınır. Tek başına bir felakettir.
Yön saptırma dediğimiz yöntem aynı zamanda ‘’ buna çamura sürme taktiği’’ derler.
Nasıl mı? Savaş sanatları adlı bir kitap okumuştum. O kitabın savaş taktikleri kısmında neodartallerin o dev mamutları nasıl avladıklarını anlatıyordu.
Neodartaller; edindikleri deneylerden hareketle mamutların ateşten korktuklarını keşfederler, bir araya toplanıp plan yaparlar ve bir grup insan eline birer meşale alır yarım çember dahilin de mamutların üzerine yürürler, korkan mamutlar ateşin olmadığı ama kurdukları tuzağa doğru bihaber bir şekilde can havliyle ,hızla konuşarak yaklaşırlar. Çekildikleri yer bataktır, batağa saplanırlar. Çıkmak için çırpındıkça biraz daha batarlar ve sonunda çamurdan çıkamaz duruma geldiklerine kanaat getiren, artık mamutların savunmasız kaldıklarını gören avcı topluluğu mamutları öldürüp etlerini parça parça almak kalıyor geriye. ‘’ Çamura sürme taktiği’’ budur.
Dolayısıyla her türden insan problemi zaman unsuruna göre belirlenmiş görece bir noktadan bakılarak değerlendirilmelidir. Düşünsel düzlemde şimdiki zaman geleceğin insanına ister istemez yansıyacaktır zaten. Bu nedenle herkes kendi zamanı için doğru yaşamalıdır ve geleceğe doğru makul bir miras bırakmalıdır.
Toplumsallık adına, aydın ve demokrat maskesi ardına saklanıp,etrafa sempatik gülücükler dağıtarak hoş görünmeniz; pratikte uyguladıklarınızla arasında azımsanmayacak ölçüde çelişkinin olması sizleri deşifre ediyor. Yoksa insanları mamutlara mı benzettiniz? sizi gidi feodal komplocuları sizi!!!.. Nasıl olsa toplum eleştirilerden korkuyor, bizde her seferinde eleştiri adı altında ağzımıza geleni ardımıza koymayalım deyip, karalama fulyasını başlatalım. En sonunda meydan boş kalır bizde istediğimiz gibi at koştururuz.  
Bizde diyoruz ki, bunlar ham hayallerdir. Kürt halkı artık geri kalmış bir toplum değildir. Kendi öz evlatları olan, aydın entelektüel, demokrat, yazar ve çizerlerine kavuşmuştur. Çok geç kaldınız; sizin büyük babalarınızda böyle düşünüyordu. Ama geriye dönüp bir bakın yeni bir tarih yazıldı. Bunun ismi, direniş tarihidir. Diyoruz ki yaşamı adıyla sanıyla yaşayalım. İnsanca onurlu bir yaşamı esas alalım. Yaşama karşı sessizce, bir taşın suda batması gibi yok olmayalım. Çağıldayarak ses çıkaran çağlayanlar gibi vahalara can verelim.
Geleceğimiz için her zamandan daha güçlü, daha kararlı, daha keskin, daha azimli olmamız gerekirken, belki duymuşsunuzdur, Roboski de savaş uçaklarının attığı bombalarla parçalanan çoğu çocuk olmak üzere 34 bedenin parçalandığı yıl dönümünde,tüm halkımız yasta olan bir zaman diliminde sizin eğlenceli gece düzenlemeniz ile neyi amaçladığınıza bir türlü anlam veremedik? Bir yerlere diyet borcunuzmu vardı.
Ha bilmiyor değiliz, açlık grevleri sırasında da aynı pervasızlıklalarınız devam etmiştir. Açlık grevlerini görmezden geldiğiniz, yetmiyormuş gibi açlık grevine destek veren insanları hedef tahtasına oturtunuz; bitmedi asimilasyon aracı olan YİBO lara eleştirel birbakış açısıyla değerlendirmeye tabi tutan yöremizin evladı olan Murat AVŞAR; Bizzat orada birebir yaşadıklarını tarafsız, bilimsel ve kavratıcı yöntemlerle açıklayıcı anlam yüklemiştir. Makalelerini yazarken çocukluk ruh halini yıllar sonra ağlayarak anlatması büyük bir inancın ve bağlılığın bir gereği olarak algılamamız gerekirdi.
Buna karşılık sizler nasıl cevap oldunuz? Bölgemizde Yiboların başarısını anlata anlata bitiremediniz. Bu yaptıklarınız tesadüfi mi? Yoksa bizim bilmediğimiz bir durum mu var ? İnsan olmak ve insanlığı korumak,insani değerlere sahip çıkmak,gerçek insani bir tutum,davranış ve görevdir.
Köle hizmete kusur etmedikçe;Efendi kırbacına yönelmez. “Lafazanlığın ve gösterişin düşkünlüğünün ahlakla bir arada bulunması nadirdir.CONFİCİUS.Halkımızın eli yakanızı bırakmayacaktır, bilesiniz…

8 Ocak 2013 Salı

Ardahan ve Karsta Okullar 1 gün tatil / ARDAHAN KARS IĞDIR Gazetesi

ARDAHAN KARS IĞDIR Gazetesi - MEHMET ALİ ARSLAN Haber 

 Kar yağışı ve Tipi Nedeniyle Ardahan ve Karsta eğitime bir gün ara verildi Ardahan Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker AA muhabirine yaptığı açıklamada Bölgede 3 Gündür kar yağışı tipinin Hayatı olumsuz etkilediğini, çok sayıda köyle Ulaşımın sağlanamadığını ifade etti Öte yandan karstada yoğun tipi ve kar yüzünden okullar 1 gün tatil edildi 

7 Ocak 2013 Pazartesi

Ardahan'da Trafik Kazası 1 ölü 16 yaralı / Ardahan

İstanbul'dan Ardahan'a Nazire Arslan'ın cenazesini götüren yolcu otobüsü, şarampole devrildi 

İstanbul'dan Ardahan'a gelen ve buradan Hoçvan'aNazire Arslan'ın cenazesini götüren Sinan Şit yönetimindeki yolcu otobüsü, yolun kaygan olması nedeniyle şarampole devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı 20 yolcunun bulunduğu otobüs, yan yatarak durabildi. Kazadan yara almadan kurtulanlar 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Kaza yerine giden sağlık ve sivil savunma ekipleri otobüsteki yolculara müdahale etti. Otobüsün altında kalan 55 yaşındaki Kıymet Bingöl de ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu kurtarılıp hastaneye götürüldü. Yolculardan 57 yaşındaki Zarif Aktürk ise kaza yerinde öldü. Yaralı 16 kişi, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı

ARDAHAN HOÇVAN KAZA HABERİ
MEHMET ALİ ARSLAN Haber News

2 Ocak 2013 Çarşamba

MEHMET ALİ ARSLAN - ARDAHAN KARS IĞDIR'ın Sesi ANADOLU'nun Nefesi

MEHMET ALİ ARSLAN - ARDAHAN KARS IĞDIR'ın Sesi ANADOLU'nun Nefesi / iNTERNETTE İLK ALEMDE TEK - Ardahanı Karsı ığdırı ve Dünyayı Mehmetali Arslan'ın internet Sitelerinden Sayfalarından ve Sosyal Medyasından Takip Etmeye Devam Ediniz / Haberler Videolar Gazeteler - Resimler - Müzikler - Oyunlar Halaylar - Oyun Eğlence Bilgiler

1 Ocak 2013 Salı

BDP Ardahan İl Teşkilatı Basın Açıklaması Yaptı @ Ardahan Hoçvan Haberleri

BDP Ardahan İl yöneticileri ve halkın katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında konuşan Alper Budak şunları belirtti: ”Bundan bir yıl önce, 28 aralık 2011′de Roboski’de çoğu çocuk, iki bidon mazottan 50 lira para kazanmanın peşinde olan, yoksullukla pençeleşen 34 Kürt, savaş uçakları tarafından başlarına dökülen bombalarla ve füzelerle katledildiler.
Merkez medya saatler boyunca sessiz kalıp bu katliamı gizlemeye çalıştığı esnada, olay, dünya basının üst sıralarında haberleşmekteydi. Adeta körleşen, kamuoyunu da bu körleşmeye ortak etmek isteyen merkez medyanın bu tutumu, katliamın sorumlularının bir merkezden hareket ettiklerini ortaya koyuyordu.
Bu katliam Kürtlere verilmiş bir göz dağıdır, onları terörize etmektir. Onlarca yıldan beri uygulanan, geçmişte gerek Van’da 33 kişinin katledilmesi, gerekse de onyedibin beşyüz faili belli cinayetlerden bağımsız olarak düşünülemez.
Mevcut devletleşmiş siyasal iktidarın Kürtlere yönelttiği top yekün entegre; yani ekonomik, askeri, siyasal, sosyal,kültürel ve yargısal saldırılarının zincirleme bir halkasıdır Roboski katliamı.
Bu katliamın üstünü örtmeye çalışanlar, bu katliamın müsebbibidirler. İki saatte aydınlatılacak bir olay, aradan bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu dahi yol alınmadan, bürokrasi koridorlarında oradan oraya havale edilerek, ‘Ölenler sivil mi, değil mi ?’ spekülasyonlarıyla, ‘ Her kürtaj bir uluderedir’ demogojileriyle bayağılaştırılmaya, sulandırılmaya terk edilmek istenmiştir.
Hiyerarşik yapısı içerisinde katliam emrini veren ve uygulayanlar bellidir. Sorumlulukta büyük pay sahibi olan siyasal iktidar unutkan vicdanlı olabilir, ama demokratik kamuoyu, insanım diyen herkes bu katliamın faillerini bilmekte ve onları insanlığın ortak vicdanında, tarihte yargılayacaklardır. Bu katliamın emrini verenler ve uygulayanlar, eninde sonunda, insanlığa karşı işledikleri bu suçtan ötürü uluslararası mahkemelerde yargılanacaklardır. Bizler bunun takipçisi olacağız. Roboski katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!”
Basın açıklamasından sonra beş dakkilalık oturma eylemi yapıldıktan sonra kitle dağıldı.

Orhan Gökdemir Başbakan’a Doğu ve Güneydoğu ile İlgili Rapor Verdi


Eski Ak Parti Ardahan Milletvekili adayı ve MÜSİAD Ankara Başkan yardımcısı, İşadamı Orhan GÖKDEMİR Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a başta Ardahan olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili çalışmaları içerdiği bir rapor  sundu.
19 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren MÜSİAD Heyeti içerisinde yer alan MÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurulları Başkanı Orhan GÖKDEMİR, MÜSİAD heyetinin Türkiye ve Dünya Ekonomisi ile ilgili gelişme ve raporların yer aldığı çok önemli dosyaların yanında, kendisinin bizzat Başbakan için hazırladığı bir dosyayı da kendilerine sundu.
Özellikle başta Ardahan olmak üzere Güneydoğu  ve Doğu Anadolu ile ilgili çok özel araştırma raporlarının bulunduğu bu dosya da, Orhan GÖKDEMİR bizzat kendisinin de işletmeci olarak içinde bulunduğu hayvancılık sektöründeki yaşanılan sorunları, bu sorunların çözüme kavuşturulmaması durumunda karşılaşılacak olumsuz sonuçları, ayrıca çözüm önerilerini de Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a bizzat kendisi takdim etti. Sohbet esnasında konu hakkındaki hassasiyetleri dolayısıyla İş adamı Orhan GÖKDEMİR’e teşekkür eden Başbakan  Recep Tayyip ERDOĞAN’a konunun yakından takip edilmesi için gerekli talimatları vermiştir.Görüşme sonunda Orhan GÖKDEMİR’e kravat hediye eden Başbakan  Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye’nin büyük hedefleri doğrultusunda her bir bireyimize büyük görevler düştüğünü ifade etti.
MEHMET ALİ ARSLAN Haber