Subscribe:

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News

16 Ocak 2013 Çarşamba

ARDAHAN YİBO Haberleri - YİBO Derneği’nden Dev Proje


YİBO Derneği cuma günü Ardahan’da şimdiye kadar yapılmamış ve ilk defa yürürlüğe koyacağı bir projeyi devreye koyuyor. Ardahan’da Köyler, Kasabalar, İlçeler ve Ardahan Merkez olmak üzere toplamda 45 ortaöğretim okulu var. Son sınıfı okuyan ise toplamda 2060 öğrenci var. YİBO Derneği bu öğrencilere beş ay boyunca her ayın 18 ‘inde seviye belirleme deneme sınavı yapacak. Proje’yi Ardahan valisi ve milli eğitim müdürüde onayladı. Test kitapları dün Ardahan’a ulaştı.
YİBO Dernek Başkanı Celil ÜNLÜ bu büyük bir proje hakında bir açıklama yaptı açıklama şöyle:
Hepinizin bildiği gibi bundan sadece altı ay önce Ardahan’daki Eğitim sorunlarına çözümler üretmek ve kötü giden bu gidişata artık bir dur demek için YİBO Eğitim ve Kültür Derneğini kurduk. Bu süre zarfında Ardahan’da yaklaşık on proje geliştirdik ve yürürlüğe koyduk. Ve şimdiye kadar yapmış olduklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek bugüne kadar Ardahan’da yapılmayan bir projenin daha startını bugün itibari ile vermiş bulunmaktayız. 18.01.2013 Tarihin de Ardahan’daki köylerde, kasabalarda, ilçelerde ve İL de bulunan toplamda 45 orta okulda beş ay boyunca üst üste toplamda 2060 orta okul son sınıf öğrencilerimizi seviye belirleme sınavlarına tabi tutacağız. Hepinizin hatırlayacağız üzere bundan önceki projemizde toplamda 22,497 lise öğrencimize üniversiteye hazırlanmaları için SBS ve LYS kitabı dağıtmıştık. Dolaysıyla bu projemizi de orta okullara ayırdık.
Önümüzdeki dönemlere ayrıca ilk okulda okuyan kardeşlerimiz içinde bir özel projemiz olacaktır.
Bugüne kadar yapmış olduğumuz görüşmede, toplantılarda ve yapmış olduğumuz basın toplantılarının hepsinde özellikle insanların dikkatini Ardahan’daki eğitim sorununa çekmeye çalıştık.
Bugün yakmış olduğumuz bu kıvılcımın bir gün büyük bir ateşe dönüşeceğini ve Ardahan’ımızın Türkiye de hak ettiği noktaya geleceğine olan inancımız tamdır. Bu mesele artık bizim için Onur, Gurur ve Şeref meselesi haline gelmiştir. Ardahan’daki eğitim sorunu artık bizim için bir dava meselesi haline gelmiştir. Ve inandığımız bu dava uğruna şimdiye kadar nasıl ki malımızı canımızı ortaya koymuşsak bundan sonrada koyacağımızı, buradan bir kez daha belirtmek isterim.
Diğer bir önemli bir konu maalesef bölgemizdeki bir çok öğrenci kardeşimiz daha sınava nasıl girilir, zaman ile nasıl yarışılır, form nasıl doldurulur, artılarımız ve eksilerimiz nedir bilmemektedir. Durum böyle olunca orta okul son sınıf öğrencilerimiz ne güzel bir okul kazanmaktadırlar nede burs kazanmaktadırlar. Bu felsefe ile yola çıkarak orta okuldaki kardeşlerimiz için bu projeyi geliştirdik.
Şimdi sizlere birazda beş ay boyunca üste üste yapacağımız bu sınavların öğrencilerimiz için faydalarından bahsetmek istiyoruz.
Yibo Eğitim ve Kültür Derneğinin seviye belirleme deneme sınavlarının yapasındaki faydaları;
Deneme sınavları bilgi, beceri, zaman kullanımını ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlardandır. Kaygı durumumuzu , stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşabiliriz.
Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler.
DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARIN TESPİT EDİLMESİNİ SAĞLAR
Eksik konu, öğrencinin daha önce hiç çalışmadığı konu anlamına gelmez. Daha önceden çalışılan; ancak öğrencinin o konuyla ilgili olarak- karşılaştığı tüm soruları çözemediği konular da bu çerçevede değerlendirilebilir. Bazen ufak bir çaba, bu konulardaki başarının artmasını sağlayabilir.
DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARI HATIRLATIR
Deneme sınavları, öğrencilere bundan sonraki çalışma planını hazırlarken yol gösterici olur. Bu nedenle sınavlardan sonra adaylar yanlışlarını ya da yapamadıkları soruları tek tek gözden geçirmeli ve konu eksikliklerini çıkarmalıdır
DENEME SINAVLARI, ZAMANIN NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRETİR
Deneme sınavları, hangi derse ne kadar vakit ayırmak gerektiğini öğretir. Bu sınavlarla kendi durumunu değerlendiren öğrenci, sözel ve sayısal bölümü çözerken ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu ve zamanının ne kadarını yaptıklarını kontrol etmeye ayıracağını bilir.
DENEME SINAVLARI, KAYGIYI DENGEDE TUTMAYI SAĞLAR
Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar vakit ayıracağını, çözemediği konular karşısında tutumunun ne olacağını, kısacası nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci, ideal olan orta derecedeki kaygıya sahip olur.
DENEME SINAVLARI, YOL GÖSTERİCİ NİTELİKTEDİR
Deneme sınavları, SBS’ de çıkabilecek soruları gösterir. Çünkü bu sınavlar, SBS mantığıyla hazırlanmış, örnek nitelikteki sorulardan oluşur. Bu nedenle çözülemeyen soruların göz ardı edilmemesi ve sınavdan sonra yeniden gözden geçirilmesi gerekir.
Deneme Sınavı Çözmenin Faydaları
Türkiye’de başarı için aranan en önemli koşul sınavlar olsa gerek. Artık düzenli sistemler haline dönen sınavlar beraberinde insanlarda kırgınlık yaratmakta gençliğimizin en güzel yılları bu gereksiz engellerle heba edilmektedir. Özellikle bu makale savaş meydanlarında kazanıp; masada kaybeden adaylar için hazırlanmıştır.
ZAMANI ETKİLİ KULLANMADA DENEME SINAVLARI
Bir adaya denemelerin sağlayabileceği en olumlu fayda tabi ki zamanı etkili kullanma. ÖSS sınavının ilk basamağı zamanı etkili kullanma konusunda adaylara sıkıntı doğurmaktadır. Deneme sınavları size zihninizin arkalarında kalan bilgileri gün yüzüne çıkarmanıza yardımcı olur.
Bu sınav ile öğrencilerimiz kendilerine olan öz güvenin farkına varıp , artık stresiz ve kendilerinden emin bir şekilde sınavlara katılacaklardır.
Kurduğumuz bu sistem sayesinde Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğüne bir şifre verilecek olup, bu şifreler tüm sınava katılan 45 orta okulumuza dağıtılacaktır. Tüm okul müdürleri kendi okulundaki öğrencilerin başarı sıralamasını göreceği gibi , diğer okullardaki öğrencilerinde sınav başarısını otomatik olarak görecektir. Bu şekilde okullarımız arasın da tatlı bir rekabet ve sıralama yaşanacaktır.
Son olarak bu projemizin tüm Ardahan’a hayırlı uğurlu olmasını ve mutlu yarınların bizlerle olmasını dileriz.
Saygı ve Sevgilerimle,
Celil ÜNLÜ
Ardahan Merkez Yibo Mezunları
Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
ARDAHAN KARS IĞDIRIN SESİ ANADOLUNUN NEFESİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.