Subscribe:

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News

1 Ocak 2013 Salı

BDP Ardahan İl Teşkilatı Basın Açıklaması Yaptı @ Ardahan Hoçvan Haberleri

BDP Ardahan İl yöneticileri ve halkın katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında konuşan Alper Budak şunları belirtti: ”Bundan bir yıl önce, 28 aralık 2011′de Roboski’de çoğu çocuk, iki bidon mazottan 50 lira para kazanmanın peşinde olan, yoksullukla pençeleşen 34 Kürt, savaş uçakları tarafından başlarına dökülen bombalarla ve füzelerle katledildiler.
Merkez medya saatler boyunca sessiz kalıp bu katliamı gizlemeye çalıştığı esnada, olay, dünya basının üst sıralarında haberleşmekteydi. Adeta körleşen, kamuoyunu da bu körleşmeye ortak etmek isteyen merkez medyanın bu tutumu, katliamın sorumlularının bir merkezden hareket ettiklerini ortaya koyuyordu.
Bu katliam Kürtlere verilmiş bir göz dağıdır, onları terörize etmektir. Onlarca yıldan beri uygulanan, geçmişte gerek Van’da 33 kişinin katledilmesi, gerekse de onyedibin beşyüz faili belli cinayetlerden bağımsız olarak düşünülemez.
Mevcut devletleşmiş siyasal iktidarın Kürtlere yönelttiği top yekün entegre; yani ekonomik, askeri, siyasal, sosyal,kültürel ve yargısal saldırılarının zincirleme bir halkasıdır Roboski katliamı.
Bu katliamın üstünü örtmeye çalışanlar, bu katliamın müsebbibidirler. İki saatte aydınlatılacak bir olay, aradan bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu dahi yol alınmadan, bürokrasi koridorlarında oradan oraya havale edilerek, ‘Ölenler sivil mi, değil mi ?’ spekülasyonlarıyla, ‘ Her kürtaj bir uluderedir’ demogojileriyle bayağılaştırılmaya, sulandırılmaya terk edilmek istenmiştir.
Hiyerarşik yapısı içerisinde katliam emrini veren ve uygulayanlar bellidir. Sorumlulukta büyük pay sahibi olan siyasal iktidar unutkan vicdanlı olabilir, ama demokratik kamuoyu, insanım diyen herkes bu katliamın faillerini bilmekte ve onları insanlığın ortak vicdanında, tarihte yargılayacaklardır. Bu katliamın emrini verenler ve uygulayanlar, eninde sonunda, insanlığa karşı işledikleri bu suçtan ötürü uluslararası mahkemelerde yargılanacaklardır. Bizler bunun takipçisi olacağız. Roboski katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!”
Basın açıklamasından sonra beş dakkilalık oturma eylemi yapıldıktan sonra kitle dağıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.