Subscribe:

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News

22 Şubat 2013 Cuma

Ahmet DEMİRBAŞ Yazdı - Ardahanın 92 kurtuluş Yılı ve Kalkınması

ARDAHANIN 92. KURTULUŞ YILI ve KALKINMASI

Bu yıl Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılını kutlayacağız. Yıllardan beri sorunlarına çözüm arayan Ardahan, Ardahan nüfusuna kayıtlıların yüzde 80’i bu ilden göç etmiş. En yüksek göç oranına sahip. Ardahan’da ikamet edenler Ardahan nüfusuna kayıtlı olanların ancak yüzde 19.82’sini oluşturmaktadır. 
Son zamanlarda yetkililerin açıklamalarına göre Ardahan artık göç vermiyor, göç alıyor durumuna gelmiştir denilmektedir.
Ardahan için ne yapılmalıdır. Ardahan’ın idari, ekonomik, kültürel ve turizm bakımından çalışmalar ne durumdadır.? Ardahan’da hayvancılıkla ve yayla turizmiyle ilgili çok ciddi potansiyel var ama bunlar değerlendirilebilecek midir.? Eğitimde hedeflene noktaya ne zaman geleceğiz.
Ardahan’da birçok doğal güzelliklere sahip yerlerimiz vardır. Yaz turizmi kapsamında yayla turizmi de yapılabilir, spor kompleksleri yapılmalı. Kış turizmi konusunda elimizde çok güzel bir imkân var. Dünyada nadir bulunan kristal kara sahibiz. Kayak sporları için çok önemli bir nimettir. Ardahan’a Yalnız çam kayak tesislerini iyi tanıtımı yapılmalı, Kayak tesislerimize turist yağmalıdır. Pist konusunda sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum, güzel pist alanlarımız var. Bu yıl Çıldır Gölünde yapılan Ardahan Valiliği ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, “Çıldır Altın At 1.Kış Şöleni” sevindiricidir. Su sporlarını çok rahat getirebiliriz. 
En önemlisi Ardahan’ı tanıyan, kalkınması noktasında bilgi sahibi olan yöneticilerin Ardahan’a gelmesidir. 
Ardahan’la ilgili sivil toplum örgütleriyle sıcak ilişkiler kurulmalı, iktidar, muhalefet demeden hepsiyle bir çalışma ekibi kurulmalı ve sorunlar masaya yatırılarak projeler hazırlanırsa Ardahan’ın sorunları çözülecek ve göç kendiliğinden duracaktır.
Yöremizde çok fazla festival var. Her ilçenin bir festivali var. Bu ayrımcılığa sebep olur. Bunların hepsinin tek bir çatıda birleştirilmesi gerekmektedir. Ardahan ili, ilçeleri ve köyleri Festivali diye adlandırılması gerekmektedir. Bu festivalde de her ilçe kendi ürünü pazara tanıtmalıdır. Örneğin Ardahan’ın balını, Kaşarını almaya gelen insan, yandaki stant da diğer ilçelerin ürünlerini görecektir. Bu şekilde 6,7 gün süren bütün ilçeleri barındıran bir festival yapılmalıdır.
Sonuç olarak Ardahanlı iş adamlarımızın bölgeye yapacakları yatırımlar sivil toplum örgütlerinin çalışmaları ve hemşerilerimizin birlik ve beraberliğiyle hedeflenen gelişimi daha kısa bir sürede gerçekleşecektir.
Bu duygu ve düşüncelerimle Ardahan’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılını kutlar Tüm hemşerilerime sağlıklar dilerim. 21.02.2013
Ahmet Demirbaş


MEHMET ALİ ARSLAN Haber News 
Paylaşıyoruz Çünkü Herkes Görüyor 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.